четвер, 8 грудня 2011 р.

Цікавий урок (структура)

Використання комп’ютера в навчальній діяльності учнів сприяє розвитку розумових здібностей, пам’яті, просторової уяви, творчого нестандартного мислення, підвищує інтерес до навчання. Життя маленького учня стає цікавішим. А нові яскраві сучасні підручники будуть не тільки допомагати у навчанні, а й створюватимуть гарний настрій. Адже веселіше на душі, коли з тобою сторінками підручника крокують інопланетянин Елзік з планети золотавиків, дівчинка Ганнуся, гномик Мудрунчик зі школи детективів та хлопчик Олесь зі своїм другом – роботом.
Працювати з підручником легко і цікаво. Кожний урок поданий на двох сторінках, тобто на розвороті підручника. Якщо учень пропустив урок, він може вдома самостійно опрацювати матеріал у підручнику, який поданий у доступній формі.
Структура уроку відрізняється від традиційних уроків у молодшій школі.
Перша частина — теоретична. Вона проводиться у формі бесіди, гри, обговорення ситуацій. Обговорюються питання, пов’язані з інформацією, комп’ютером, алгоритмами, виконавцями. Також є уроки, теоретична частина яких призначена для підтримки вивчення навчальних предметів, повторення і закріплення матеріалу, контролю знань.
Друга частина — ознайомлення з новою комп’ютерною програмою, демонстрація її роботи та практична робота учнів за комп’ютером.
Третя частина — цікавинки, завдання з логічним навантаженням, для розвитку пам’яті, кмітливості, ерудиції для ”розумників та розумниць”.
Усі частини уроку відображені у підручнику.

2 коментарі: